oktober 11 2018 0Comment

Lokhoff gebruikt smalle vrachtauto

Lokhoff heeft smalle vrachtauto’s ontwikkeld waarmee ze op vluchtstroken langs de snelweg kunnen werken, zonder dat de rijbaan daarvoor hoeft te sluiten. Daardoor zijn ze niet gebonden aan nachtwerk, maar voeren ze hun werkzaamheden gewoon overdag uit.

De smalle vrachtauto, die Lokhoff ‘SmaVo’ noemt, is slechts 2 meter breed. De auto behoudt daardoor ruim genoeg afstand tot de kantstreep. Volgens de wet moet dit 1,10 meter zijn, anders levert het gevaarlijke situaties op voor wegwerkers en weggebruikers. Gertjan van de Braak: “Het grote voordeel is dat we nu tijdelijke rijbaanverlichting vanaf de vluchtstrook veilig kunnen monteren en demonteren, zonder ’s nachts een rijbaan te moeten sluiten. Dat sluit goed aan bij de missie van Rijkswaterstraat om het verkeer beter te laten doorstromen.”

Een bijkomend voordeel is dat de SmaVo ook in smalle tunnels kan rijden. Zo voerden de vrachtwagens tunnelelementen aan naar de tunnelboormachine (TBM) in de tunnel op de Rotterdamsebaan in Den Haag. Normale vrachtauto’s zijn daar te breed voor.

Lokhoff vrachtauto aan het werk in tunnel.

Lokhoff vrachtauto aan het werk in tunnel.